Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wychowawcy
Autor Wiadomość
kręciołek Offline
Mówiący do ręki
**

Ilość postów: 186
Reputacja: 0
Wychowawcy
Jakiego macie wychowawcę? Czy interesuje się swoją klasą, czy raczej wszystko 'olewa'? Niektórzy nauczyciele zachęcają, by z wszelkimi problemami zwracać się do nich - nawet tymi osobistymi. Potrafilibyście pójść z czymś takim do wychowawcy?

W tym roku miałam zmianę i obecnie moją klasą zajmuje się taka dość wiekowa kobieta, która w przeciwieństwie do swojej poprzedniczki raczej nie przejmuje się tym co się z nami dzieje. Może to i lepiej, bo zawsze jakiś większy luz. A jeśli chodzi o zwracanie się z problemami do nauczycieli - to zdecydowanie nie dla mnie. Nie chcę, nie potrafię.

Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł,
i to jest właśnie takie piękne,
urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie.
11-04-2009 23:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
JKMD Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 113
Reputacja: 1
RE: Wychowawcy
Ingeruje w sprawy osobiste... Interesuje sie klasa nawet za bardzo... raz nie poszedlem do szkoly bo mi sie nie chcialo to juz do matki dzwonila O.o

[Obrazek: hahahahahaxd.gif]
11-05-2009 19:06
Kalientaa Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 255
Reputacja: 3
teraz w średniej mam dość specyficzną wychowawczynię, która zachowuje się jak wielka dama Big Grin
interesuje się nami tak umiarkowanie, czyli jest ok. Lecz najgorsze jest to, iż jeżeli już mamy gw [na zmianę z chemią co 2tyg. ale czasem nawet i raz w miesiącu tylko jest],to my musimy ją prowadzić! Dała nam rozpiskę i każdy ma sobie wybrać jakiś temat z niej i będzie prowadził wychowawczą...
I jej ulubione słowo "defakto" ;d [nie wiem jak się pisze;p]
ale najlepsza wychówa była w gimnazjum, największa szkolna plotkara z niej była ;d O każdym wszystko wiedziała-kto? z kim? kiedy? gdzie? jak? dlaczego? itd. i ciągle nam opowiadała o swoich dzieciach xd ona miała jakieś ADHD Big Grin
i jej najczęstszy tekxt "Przestańcie, bo zaraz wyjdę z siebie i stanę obok" ;d

`Ogromnie trudno zrozumieć drugiego człowieka, trudniej niż oglądać morza na odległej planecie...
I.Erenburg
11-05-2009 22:37
JKMD Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 113
(11-05-2009 22:37)Kalientaa napisał(a):  teraz w średniej mam dość specyficzną wychowawczynię, która zachowuje się jak wielka dama Big Grin
interesuje się nami tak umiarkowanie, czyli jest ok. Lecz najgorsze jest to, iż jeżeli już mamy gw [na zmianę z chemią co 2tyg. ale czasem nawet i raz w miesiącu tylko jest],to my musimy ją prowadzić! Dała nam rozpiskę i każdy ma sobie wybrać jakiś temat z niej i będzie prowadził wychowawczą...
I jej ulubione słowo "defakto" ;d [nie wiem jak się pisze;p]
ale najlepsza wychówa była w gimnazjum, największa szkolna plotkara z niej była ;d O każdym wszystko wiedziała-kto? z kim? kiedy? gdzie? jak? dlaczego? itd. i ciągle nam opowiadała o swoich dzieciach xd ona miała jakieś ADHD Big Grin
i jej najczęstszy tekxt "Przestańcie, bo zaraz wyjdę z siebie i stanę obok" ;d
To moze ta wychowa naprawde wyszla z siebie... i przyleciala do nas w gimnazjum Oo... tez gadala o dzieciach swoich O.o tez wszystko wiedziala

[Obrazek: hahahahahaxd.gif]
11-06-2009 14:16
Kalientaa Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 255
może i tak być;d ona do wszystkiego zdolna jest ;d
ale lepsza taka niż, jak miała klasa równoległa-ciągle darła paszczę, a jak kogoś nie lubiła to aż strach dla tej osoby był na lekcje przychodzić, bo się tak czepiała. Ciągle uważała swoją klasę na "naj, naj..." i jak mieli jakąś uroczystość do zrobienia, to oni sami musieli wszystko organizować, a ona nic... JKDM ona mieszka tam gdzie Ty ;d

`Ogromnie trudno zrozumieć drugiego człowieka, trudniej niż oglądać morza na odległej planecie...
I.Erenburg
11-06-2009 21:12
Krzyjas Offline
Mówiący do ręki
**

Ilość postów: 121
Ja mam fajnego wychowawce. Stara się aby w klasie panowała jak najlepsza atmosfera.

[Obrazek: Chilipeppers.jpg]
11-23-2009 23:50
Charlotte Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 252
(11-05-2009 19:06)JKMD napisał(a):  Ingeruje w sprawy osobiste... Interesuje sie klasa nawet za bardzo... raz nie poszedlem do szkoly bo mi sie nie chcialo to juz do matki dzwonila O.o

Mam to samo. Albo czepia się nas, że nie chce nam się uczyć ; p
np ostatnio do mojej koleżanki '' masz 5 jedynek z matmy - jutro tak cię przepytam, że zobaczysz..'' Już wolałam moją byłą wychowawczynię, która interesowała się nami tylko w chwili, kiedy działo się cos poważnego.

'Nie potrafimy określić chwili,
w której człowiek zaczął odczuwać potrzebę myślenia..'

Hannah Arend
12-03-2009 19:48
fantom12 Offline
Nowicjusz
*

Ilość postów: 21
Mój był spoko koleś !
02-20-2010 02:18
Kamaylaaaa Offline
Mówiący do ręki
**

Ilość postów: 67
Ja mam super wychowawczynie. Wink
Chociaz nie potrafi do konca nauczyc swojego przedmiotu- matematyki, dogadujemy sie z nia bardzo dobrze.

"Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
05-12-2010 23:04
Katelinn Offline
Mówiący do ręki
**

Ilość postów: 66
Tsa ja mam ta samą wychowawczynię co Charlotte
Oczywiście ma w klasie swoje pupilki, i jak mnie i mojej koleżanki nie było to omawiali takie prace co wczensije pisaliśmy o swojej klasie co sądzimy, i tak na ans koleżaneczki nagadały, że niby mamy swój świat i wgl, to na następny dzień moja kolezanka czytała jakies ćw miała źle i tak na nia morde wydarła, że żyje w jakims innym świecie i przesadziła ją yy
I wgl czepia sie często bez powodu
Ciągle gada, ze nas tak przepyta że sie będą jedynki sypać, a zwykle nie pyta a jak już cos to z reguły te same osoby
Ale na wycieczkach jest ok i luz nie nadzoruje nas tak strasznie, bo nie mamy jakis odwalonych akcji wszyscy sie jej boją ;p
Czasami se tez ze swoja przyjaciolka tez nauczycielka na wycieczkach pija i od niej wali ^^

'It's never too late'
05-13-2010 20:12
Odpowiedz 

Skocz do:

Hotele Katowice | depilacja łódź | Węgorzewo | rafa koralowa | oświetlenie warszawa | Skuteczne pozycjonowanie | reklama w internecie | przyczepy | wesele opolskie | namioty | LIPION MEDIA Group s.c. | Notensatz | noclegi koscielisko | Agencja Reklamowa - Reklama, Marketing | Plotersky - Technika Reklamowa