Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aborcja
Autor Wiadomość
Jelly. Offline
Mówiący do ręki
**

Ilość postów: 150
Reputacja: 0
RE: Aborcja
Jestem przeciwna aborcji. Może i jest to usunięcie płodu, który nie przypomina jeszcze istoty ludzkiej, ale w przyszłości wyrosłoby na człowieka, który miałby prawo do życia. Tak czy siak pozbawiamy go życia. Nie wspomnę już o aborcji w takich miesiącach ciąży, gdzie rozwijają się narządy. Może i Ci, którzy decydują się na aborcję nie chcą wychowywać dziecka, ale mamy możliwość oddania go do adopcji. Jest wiele par, które nie mogą mieć dzieci,a adopcja jest ich ratunkiem na utworzenie rodziny z dzieckiem. Wstyd chodzić z brzuchem? Cóż.. przed uprawianiem seksu należy poczytać o antykoncepcji, która zapobiega ciąży. Metod jest dużo i radziłabym w przyszłości wcielić którąś z nich w życie.

With an S on my chest, oh yes, I'm a Superwoman.
04-16-2010 18:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terezza Offline
Nowicjusz
*

Ilość postów: 25
Reputacja: 1
Zdecydowanie przeciw.
Wyobrażcie sobie taka sytuacje. Jesteś człowiekiem normalnym i wporzo, nikomu nie podpadłęś. I oto któregoś dnia podchodzi do ciebie człowiek z nożem w ręku i mówi
" Nie podobasz mi się więc zamierzam cię zniszczyć"
Odpowiadasz na to: "Ale ja jestem człowiekiem takim jak każdy i niczym ci nie zawiniłem"
On na to:" Uważam że jesteś strasznie niedojrzały i dlatego mam prawo cię zabić"
I radośnie dźga cię nożem a ty umierasz nie mogąc się bronić.

Ale on ma do tego prawo. Zabijanie niedojrzałych osobników pomaga społeczeństwu. Lepiej: ten człowiek dostał dofinansowanie od państwa, aby mółgł cię zabić.
I to koniec horroru z chorym umysłowo człowiekiem w roli głównej.
07-15-2010 12:28
NixD Offline
Plotkarz
VIP

Ilość postów: 303
Reputacja: 2
No to odswieze troszke ten temacik Smile
Tereska, kurde ale Ty jestes... Nie wiem jakich slow uzyc, bo ktos mi powie, ze jestem niemily. Napisze Ci tak, porownujesz doroslego czlowieka, ktory prawdopodobnie ma rodzine, jeszcze powiedzmy musi ja utrzymywac, do aborcji? Dziewczyno, pomysl troche. Wiem, ze jestes tu najmlodsza, ale to i tak nieusprawiedliwia Twojego "dziecinnego" toku myslenia. Jeszcze z tym dzganiem... Masakra jak dla mnie^^

Jesli chodzi o sama aborcje, to dziewczeta prosze zajrzec do apteki, dostepne sa tam tabletki, ktore usuwaja zarodek w ciagu 24h po stosunku. To tez nazwiecie aborcja? Lub moze nawet morderstwem?

Ktos napisal, ze jest to ucieczka od odpowiedzialnosci. Myslicie, ze ciaza, i samo wychowanie dziecka jest proste? Albo inaczej, nawet jesli to dziecko mozna oddac do adopcji, to sama ciaza dla kobiety, ktora nie jest w stanie utrzymac tego dziecka jest czyms okropnym? Brak mi slow... Zebym ja, JA!!, musial podchodzic do tego z perspektywy widzenia kobiety, zebyscie Wy dziewczynki to zrozumialy...

A antykoncepcja to rzecz oczywista, tylko dla mnie jest cos takiego jak uczucia... Kiedy ktos Cie naprawde pociaga, masz, ze tak powiem, parcie na te osobe... Kiedy ktos wydaje Ci sie dla Ciebie stworzony, i dochodzi do takiej sytuacji, to naprawde myslicie, ze jest czas na to zeby leciec do sklepu po prezerwatywy? Seks nie zawsze jest planowany z gory, czasami uczucia biora gore...

W tej chwili mam do tego troche inne podejscie. Wczesniej pisalem, ze darzylbym do aborcji gdybym "wpadl". Teraz hmm... Ta decyzje zostawilbym dziewczynie, bo jesli ona by chciala wychowac to dziecko, to ja bym jej w tym pomogl jak tylko bym mogl, troszczylbym sie o nia, i o maluszka Smile Ale jesli chcialaby je usunac, wtedy musialbym sie na to zgodzic. Dlaczego? Kazdej zycie zmieniloby sie diametralnie w takim momencie, i ma ona prawo do podjecia takiej decyzji, jesli moglaby to zrobic. Kazdy ma swoj rozum, kazdy ma swoje podejscie, i kazdy podejmuje wlasne decyzje... Kazdy tez moze przezyc swoje zycie tak jak chce. Mozemy komentowac to co kto robi, ale nie mamy prawa ingerowac w czyjez zycie...

Kobieta to naprawde delikatna istota, a niektore z nich moglyby nie wytrzymac psychicznie takiej mysli jak ciaza... Trzeba myslec tez o nich.

Mam nadzieje, ze nie zostane tutaj znowu skarcony, bo jak juz mowilem, ja nic takiego jeszcze w swoim zyciu nie przezylem, i nie wiem jak tak naprawde zachowalbym sie w takiej sytuacji gdyby do niej doszlo. Jedno jest pewne, napewno nie myslalbym co bedzie najlepsze dla mnie, tylko dla kobiety, bo to ona w takim momencie ma naprawde ciezko.

[Obrazek: banner1.jpg]
Nie Klikaj!!
07-18-2010 15:14
Charlotte Offline
Super Moderator
Super Moderator

Ilość postów: 252
Reputacja: 3
Nie próbuj nikomu narzucać swojego zdania.
Ty masz takie, ja mam inne i na pewno po przeczytaniu Twojej wypowiedzi nie zmieni się ono.
Fakt, Terezza nie podałą najlepszego przykładu, ale można jej to wybaczyć.
Miała nieco spaczony obraz na sprawę, ale myślę, że kiedyś albo niebawem to się zmieni.

(07-18-2010 15:14)NixD napisał(a):  Ktos napisal, ze jest to ucieczka od odpowiedzialnosci. Myslicie, ze ciaza, i samo wychowanie dziecka jest proste?

Sam sobie odpowiedziałeś.
Nie myślę, że jest to, jak to nazwałeś "proste", ale uważam, że właśnie to jest ucieczką od odpowiedzialności.
Ucieczką przed ciążą, przed porodem, wychowywaniem czy też przysłowiowym "praniem pieluch".
To jest ucieczką przed odpowiedzialnością.

(07-18-2010 15:14)NixD napisał(a):  Jesli chodzi o sama aborcje, to dziewczeta prosze zajrzec do apteki, dostepne sa tam tabletki, ktore usuwaja zarodek w ciagu 24h po stosunku. To tez nazwiecie aborcja? Lub moze nawet morderstwem?

ha! Mam nadzieję, że wiesz chociaż, iż takie tabletki dostępne są TYLKO na receptę.
Chyba, że bierzesz pod uwagę możliwość nielegalnego dostępu do nich...

(07-18-2010 15:14)NixD napisał(a):  Kobieta to naprawde delikatna istota, a niektore z nich moglyby nie wytrzymac psychicznie takiej mysli jak ciaza... Trzeba myslec tez o nich.

To proszę Cię, poczytaj więcej na ten temat.
Mianowicie, jaki wpływ ABORCJA ma na psychikę kobiety.
Na przykład tutaj, http://www.pro-life.pl/_ow/read.php?y=Sl...7_psychika
albo tutaj, http://www.aborcja.info.pl/psychika.html

'Nie potrafimy określić chwili,
w której człowiek zaczął odczuwać potrzebę myślenia..'

Hannah Arend
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-18-2010 23:19 przez Charlotte.)
07-18-2010 23:09
NixD Offline
Plotkarz
VIP

Ilość postów: 303
Reputacja: 2
Nie kazdy siedzi cale dnie przed kompem czytajac poradniki, niektorzy maja cos takiego jak zycie prywatne.
Nie narzucam swojego zdania, tylko je wyrazam.
Nie mowie o nielegalnym dojsciu, ale dostac recepte na te tabletki jest latwiej niz na aspirine.
Tak dokladnie, odpowiadam sam sobie, bo z tym czuje sie najlepiej.
Pozdro lol xD

[Obrazek: banner1.jpg]
Nie Klikaj!!
07-19-2010 01:03
Odpowiedz 

Skocz do:

depilacja łódź | Agencja Reklamowa - Reklama, Marketing | Plotersky - Technika Reklamowa | przyczepy | Notensatz | namioty | Hotele Katowice | oświetlenie warszawa | reklama w internecie | wesele opolskie | LIPION MEDIA Group s.c. | Skuteczne pozycjonowanie | noclegi koscielisko | rafa koralowa | Węgorzewo